Stanje sistema

Stanje sistema zadovoljavajuće stabilno. Nema oscilacija u radu, mail server bez spama i stabilan.

 
Novosti i dogadjaji »
13.04.2011. | Čitanja: 187
print rss Bookmark and Share

Nastavljen rast tržišta IT usluga

Nastavljen rast tržišta IT usluga

Tržište informacione tehnologije (IT) u Jadranskom regionu (koji obuhvata Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju), ostvarilo je 2008. godišnji rast od 20,5 odsto i dostiglo vrednost od 1,06 milijardi dolara, saopštila je konsultantska firma "IDC Adrijatiks", uz napomenu da je Srbija treće po veličini tržište u regionu sa 14 odsto udela

Najveće IT tržište u regionu je Hrvatska, sa udelom u ukupnoj potrošnji od 40 odsto, a slede Slovenija sa 34,9 odsto i Srbija sa 14 odsto, dok ostale zemlje regiona zajedno imaju udeo od 11,1 odsto, pokazalo je istraživanje IDC-a.

Finansijski sektor je lani najviše potrošio na IT usluge, učestvujući u ukupnoj potrošnji sa 20,6 odsto. Drugu po veličini potrošnju ostvario je vladin sektor, sa udelom od 19,6 odsto, a sledi sektor telekomunikacija sa 19,1 odsto udela.

- Većina zemalja u Jadranskom regionu počela je da oseća posledice globalne ekonomske krize u poslednjem kvartalu 2008. - izjavio je viši analitičar IDC-a Dalibor Subotičanec i dodao da je ove godine većina država u regionu doživela pad bruto domaćeg proizvoda, industrijske proizvodnje, izvoza i lične potrošnje, i rast stope nezaposlenosti.

biznisnovine.com

 

Mejl lista

Aktuelne ponude i akcije BG Svetionika u Vašem mail box-u

Vaša korpa

Korpa je prazna

Webmail