Stanje sistema

Stanje sistema zadovoljavajuće stabilno. Nema oscilacija u radu, mail server bez spama i stabilan.

Novosti i dogadjaji »
13.04.2011. | Čitanja: 199
print rss Bookmark and Share

Spamovi čine 88 odsto elektronske pošte

Spamovi čine 88 odsto elektronske pošte

Američka kompanija za zaštitu kompjutera od virusa "Simantek" objavila je da je u oktobru neželjena pošta, takozvani spam, obuhvatila 88,1 procenat od ukupnog svetskog obima elektronskih poruka, što je 1,7 odsto više nego u septembru

U kompjuterske sandučiće korisnika je u prošlom mesecu dospeo povećani obim neželjenih i-mejlova posvećenih praznicima, računajući tu i popularnu noć veštica Helovin.

Do kraja ove godine "Simantek" očekuje rast broja spamova sa božićnom tematikom na oko dva procenta od celokupnog obima neželjene elektronske pošte.

Osim Božića talas neželjenih i-mejlova se već pojavio i u vezi sa predstojećim prvenstvom sveta u fudbalu 2010. godine u Južnoafričkoj republici.

U celini gledano, oko petina štetnog koda širenog elektronskom poštom obuhvatila je u oktobru poruke upućene na nebezbedne internet servere.

Nejveći udeo spama ima Danska u kojoj neželjene poruke predstavljaju čak 96,2 odsto od ukupne elektronske pošte, u SAD je taj udeo 94 procenta, a u Velikoj Britaniji 93 odsto, upozorava "Simantek".

 

Izvor: [ biznisnovine.com ]

Mejl lista

Aktuelne ponude i akcije BG Svetionika u Vašem mail box-u

Vaša korpa

Korpa je prazna

Webmail